back

 

 

Verslag NDDF Dutch-open 2020

 

Een wedstrijd die meer voeten in de aarde had dan alle andere wedstrijden !
Bij het prikken van een nieuwe datum waren er een aantal zaken die de doorslag gingen geven of we door konden gaan met het organiseren van deze wedstrijd ,
Het was natuurlijk erg sneu dat bv de deelnemers uit het buitenland dat die er niet bij konden zijn , maar gelukkig hadden die afgelopen weekend zelf een wedstrijd in België .
Tot aan vrijdagavond de nieuwe maatregelen afgewacht want de inschrijvingen waren niet om over naar huis te schrijven , iedereen had begrijpelijk een afwachtende houding .
Ook het weer speelde parten de voorspellingen waren gewoon slecht , en we zaten krap met vrijwilligers  , toen vrijdagavond eenmaal de inschrijvingen binnenkwamen was het voor ons het groene licht om door te zetten .
Na een oproep boden toch genoeg vrijwilligers aan om te helpen en dat deed ons goed , maar we konden het af met de kleine groep die bleven overnachten omdat bv het kalken van de lijnen geen zit had omdat de stortregen het gewoon weer weg veegde !
Dus wel alles gereed gemaakt en de BBQ aangestoken voor alle vrijwilligers , lekker vroeg het mandje in maar van slapen kwam weinig , wat een storm , hagel , onweer noem het maar op .
Eenmaal wakken regende het nog wel een beetje en met het arriveren van de deelnemers en vrijwilligers en juryleden konden we en rap tempo alles in orde maken en iets later dan gepland konden we starten met de 1e deelnemer die nog wel een flinke bij over zich heen kreeg !
Toen de bui eenmaal weggetrokken was werd het aangenamer en konden we het ochtendprogramma prima aflopen, ook het opsturen van de muziek naar Michel is in goede aarde ontvangen en houden we er in , geen vertragingen meer door verkeerde muziekjes en/of sticks die het niet doen , in de pauze alle vrijwilligers en juryleden voorzien van een heerlijk broodje gebakken ei met spek en door met het middagprogramma.
Toch was er nog een klein bescheiden groepje toeschouwers komen kijken naar het middagprogramma  waar we soms mooie dingen zagen , na het middagprogramma  was de jury zeer tevreden over de veiligheid die de handlers hadden laten zien ondanks dat het veld in de ochtend flink nat was .
Na de prijsuitreiking hebben we met de vrijwilligers nog lekker chinees gegeten en zijn we met de mannen nog lekker gaan vissen , bij terugkomst  hebben we nog even de dag doorgesproken en zijn we ons mandje ingedoken want op de 1e nacht hadden we weinig geslapen .
Maar dat werd deze nacht niet beter ! een flinke storm stak op en we werden flink heen en weer geschut , toch ook nog maar even er uit gegaan om de tenten in te klappen en weer geprobeerd om wat te slapen .
In de ochtend moesten we wel eerst flink aan de koffie om er weer tegen aan te kunnen , maar we konden snel starten met de voorrondes van de FIFF waarbij het duidelijk werd dat we twee deelnemers aan de start hadden die gebrand waren om hun records te gaan verbreken omdat de worpen al hoog in de 60 meter terecht kwamen .
Na de 1e ronde was het duidelijk dat Dion en Patrick zich in de finale hadden gegooid en allebei zelfs hun record  verbraken door dik over de 70 meter te werpen Dion & Gunnar hadden heel even het Ned. record in handen door maar liefst 74. 67 meter te werpen maar Patrick & Ebay kwamen er daarna over heen met 75.35 meter
Bij de last chance was het Alex en Kyra die zich in de halve finale wist te werpen en het zelfs nog erg spannend maakte door als 1e een catch neer te zetten waar Dion en Patrick als 1e een misser  hadden , maar al snel ook een catch hadden dus was het Alex & Kyra die keurig met de 3e plaats naar huis gingen .
In de finale was het Patrick & Ebay die aan het langste eind trokken en 1e werden Dion & Gunnar werden dus 2e .
Bij de FIFF had iedereen nog kans om te winnen en werden er spannende rally’s uitgevochten met missers , doortikkers , diskwalificaties , en catches  ,
In de small finals kregen Jos & Jaina de kans van Arie & Faith om er met de 3e plaats van door te gaan .
In de Big Finals hadden beide teams meteen twee catches maar  waren Ebay & Patrick net iets sneller dan Sita & Bas waardoor de 1e plaats naar Patrick & Ebay gingen en Bas& Sita een nette 2e plaats behaalde .

Namens de organisatie willen we alle vrijwilligers , deelnemers en sponsoren HappyDog en Avonturia bedanken voor  het tot stand brengen van de Dutch-open van 2020 !