back

 

 

Luna, voor ons niet zomaar een hond! Het was de start van.......               

 

Op onze site staan voornamelijk leuke verslagen vrolijke berichten over geboortes en zo.
Helaas nu een minder vrolijk verhaal.
Barry heeft zijn oudste hond “Luna”(13 jaar) moeten laten inslapen.
Het was een moeilijke maar helaas een onvermijdelijke beslissing die Barry moest en ook heeft genomen ,en dat kunnen we alleen maar respecteren.

 

De liefde en daarbij ook de gekte voor honden is voor ons allemaal met Luna begonnen.
1999: Ik wilde eens gaan rennen met Luna,maar dat was moeilijker dan ik dacht, want elke keer ging Luna voor mijn voeten lopen , wat een eigenwijze hond heb je Barry zij ik tegen hem, Hoezo vroeg hij me toen , Nou elke keer loopt ze voor mijn voeten !
Aan welke kant loopt ze dan vroeg hij me toen , nau gewoon rechts, Ja sukkel een hond hoort dus links te lopen !
Ik dacht ja hoor dat weet die hond toch niet,maar ik nam Luna aan mijn linker zijde en verdomt nu liep ze vrolijk met me mee .
Daarna hoorde we dat ze samen een gehoorzaamheidscursus hadden gevolgd.
Onze interesse was gewekt en al snel hadden we ook een hondje (Sparky), Eigenlijk door een weddenschap en als grap gingen wij ook op cursus bij Randstad-hondensport. Daar is het allemaal begonnen en zijn we nu hebben we onze eigen Stichting The Floaters waar we erg trots op zijn.

 

Door de jaren heen hebben we al heel wat meegemaakt met deze tante.
Luna was al een paar x bij ons op de camping over het hekje heen gesprongen dus hadden we een hoger hekje gemaakt waar ze niet overheen kon (dachten we). Maar toen we de kippen van de buurman hoorden gillen wisten we dat ook dit hekje niet hoog genoeg was voor Luna, je kon haar ook de hele dag in de gaten houden maar ze wist altijd wel weer op een onbewaakt ogenblik hem te peren.

 

Ook op onze eerste wedstrijd in Deventer was Luna ( Hoedinie ) weer weten te ontsnappen uit haar Bench, en stond in de vroege ochtend op het wedstrijdveld, Het was nog maar net licht en het was erg mistig , Ik moest toevallig naar de wc en zag iets in het veld staan en was nog slaperig en dacht eerst aan een wolf ,maar toen ik Barry stampvoetend door het tentenkamp zag lopen ging het pas bij mij dagen .
Het leuke was dat als hij in de buurt kwam zij weer met een paar bokkensprongen een stukje weg liep om dan vervolgens weer stil te blijven staan om hem weer uit te dagen.

 

Ook kregen we een telefoontje dat Luna weer was ontsnapt op de Camping.
Toen we weer op de Camping kwamen was Luna al weer in de tuin maar we kwamen allemaal uitgeputte mensen tegen op de camping die geholpen hadden om haar weer te vangen.

 

Het ging al een tijdje niet goed met Luna , na een ongelukje verleden jaar is het alleen maar bergafwaarts gegaan en moest steeds vaker medicijnen hebben. Tot verleden week, toen heeft Barry de knoop doorgehakt en de enige juiste beslissing genomen voor zijn hond. Maar gelukkig staat hij er niet alleen voor wij als Floaters gaan samen het verlies delen en steunen  Barry natuurlijk zoveel mogelijk.

 

Ik weet zeker dat Luna nu geen pijn en/of beperkingen meer heeft en dat ze waar ze nu is lekker door de sneeuw en ook achter de kippen en ander wild aan het rennen is.


                                                                                                                             Jos van veen

               

 

Ja waar moet ik beginnen………
Floaters, Bedankt voor de steun zal het zo nu en dan nog wel eens nodig hebben vrees ik.


Even nog een klein stukje geschiedenis: Luna heb ik opgehaald in 1999 op een zondag ergens in zeeland ik ging eigenlijk kijken voor een witte herder. Eigenwijs dat ik natuurlijk was wilde ik niet aan de mensen laten blijken waar ik nu intresse in had zodat zij daar niet op in konden spelen. Ik had ergens tegen mij zelf al gezegt voordat ik daar naar binnen ging " als er 1 bij zit dan zie ik als teken als een lik op mijn neus de hond die het moet zijn."

 

Ik  ging naar binnen en de beste mensen vroegen welke hond ik wilde zien. Ik vroeg daarop wat voor rassen hebben jullie ... daar kwam de lijst en boven aan stond husky ...Dus antwoorden ik, Laaten we dan beginnen met de husky. Dus zo gezegt zo gedaan de beste mensen haalde een zeer blije en vrolijke husky  en lieten deze los waarop zij direct naar mij toe liep. Ik zelf zat aan de eet tafel ... liep onder de tafel door maakte duidelijk dat ik een stukje naar achter moest met d’r neus, Dit deed ik ze kwam een stukje omhoog en ja gaf een lik op mijn neus..... ik was best wel even stom verbaast en denk dat ik daar wel een paar minuten heb gezeten zonder iets te zeggen.

 

Ik heb ook niets anders meer bekeken niet meer gevraagd alleen wat kost ze en waneer kan ze mee ? Blijkbaar waren ze blij dat er iemand was die haar wilde hebben want ze lieten er geen gras over groeien en mocht haar gelijk meenemen voor maar 200 gulden...
Zo ben ik aan deze geweldige hond gekomen en ja we hebben een zeer lange weg gehad in het begin was het echt geen rozengeur en maaneschijn, Na de eerste paar weeken zelfs bijna een poging gedaan om haar weer weg te doen.

 

Gelukkig was dat niet gelukt en hebben we heel veel lol en plezier gehad in de jaren die daarna volgden. Luna kwam ook op een tijd dat ik eigenlijk wel een zwaretijd had en het leven niet echt meer zag zitten. Zij heeft mij uit de sleur getrokken en wel meer dan 1 keer. Dankzij haar ben ik hier nog, Ik ben haar ook tot in eeuwigheid dankbaar.


Ik verwacht dan ook niets anders van de grote man daar boven dat nu haar tijd gekomen is dat ze daar ook rijkelijk voor wordt beloond.

Luna je was mijn redder, Mijn steun, Mijn bescherm engel.  Ik heb zo veel van je mogen leren jij onzettend eigewijze hond...met een wil van staal. Maar een hart van goud.
Zelfs je laatste seconden hier op aarde heb je mij nogsteeds gestuurd IK het moest het doen, IK moest zorgen dat je naar de andere kant ging. JIJ heb gezorgt dat IK je neer moest leggen en niet een spuitje met troep, een dokter of wat dan ook... JIJ wilde dat IK dat deed. Daar ben ik best nog een beetje boos om. Maar begrijp nu wel een klein beetje waarom.

 

De band die we hadden was zo hecht ik wist op grote afstand dat er iets aan de hand was of dat je wat fouts had gedaan de link was zo sterk...................... Heel kort +/- 12-14 uur na je overlijden heb ik je nog even mogen waarnemen en er kwam een Engels word over begreep even niet waarom maar daarom viel het wel op,...Ik begrijp het nu wel.... Het eerste commando die je leerde was down en toen ik het wist ik dat jij het was direct kreeg ik een gevoel van rust en gevoel van het is wel goed zo, Daarna was het weg en ik werdt direct wakker........Ik weet genoeg dank je wel.........


Luna BEDANKT voor alles

 

Barry

 

 

Verwerken ja ik ga het proberen
Vergeten NOOIT

 

Ik heb nog een herrinerings filmpje gemaakt. Ja wat voor een muziek moet je daar nu voor nemen ...... nou ik heb wat uitgekozen niet een treurig muziekje maar iets met gevoel iets wat raakt iets met heel veel energie wat Luna ook had.. en gewoon modern dance/trance .....

 

 

 

Luna