back

 

 

 

                 

 

Hallo ik ben Michel en ik ben sinds 2014 instructeur bij The Floaters.

 

Ik zal bij het begin beginnen.
Ooit zag ik op tv een programma over honden en hun baasjes die in verschillende disciplines de strijd aan gingen. Hier zat ook een onderdeel bij waar de hond een frisbee moest vangen in een soort van dartboard wat op de grond lag (nu weet ik dat dit dogdartbee heet) en dit vond ik zo gaaf dat het me is bij gebleven.
Ik wilde altijd al graag een hond maar dan leek het me helemaal te gek om hier ook mee te gaan frisbeeën. Dus ik ging op onderzoek uit. Via anderen kwam ik bij mensen terecht die dit ook al deden en zij hadden Australian sheppherds (herder type honden ras) en ik vond ze geweldig. Dus in 2007 was het dan zo ver Devil mijn 1e hond kwam bij ons wonen.


Ik kon meteen instappen bij de puppycursus en daarna ben ik nog door gegaan met de gehoorzaamheidscursus. Toen Devil 1,5 jaar oud was ben ik begonnen met de frisbee lessen en dit ging meteen geweldig, hij snapte het spelletje meteen.
Al snel ging ik mee naar wedstrijden en dit was nog leuker, je hebt nu ook iets om naar toe te werken en alles om de wedstrijden heen is ook leuk.
In 2016 Is Sunny er bij gekomen, een Bordercollie  teefje. Voor Devil was het echt een beetje tijd om te gaan afbouwen dus kon ik met Sunny mooi beginnen. In Oktober 2020 heb ik helaas voor altijd afscheid moeten nemen van Devil.


In 2012 heb ik ook mee gedaan aan de juri workshop. Dit meer om op de hoogte te blijven van het reglement en de manier waarop je wordt beoordeeld want zelf jureer ik niet erg graag, meestal word ik dan ook ingezet om voor de muziek te zorgen op wedstrijden.
Ik had aangegeven dat ik wel graag les zou willen geven en ik mocht mee doen aan de workshop voor instructeur nazomer 2014. Ik heb een 2 daagse workshop gevolgd met 2 van de 3 modules en mag ik mij zelf instructeur noemen dus geef nu ook les bij The Floaters. In 2015 heb ik module 3 sucsesvol afgerond.

 

Hopelijk tot ziens, groeten Michel.

 

 

Michel de Looff