back

 

 

Frisbeeverslag USDDN EK Tsjechië

 


 


We keken er al maanden naar uit het USDDN EK in Tsjechië , wie neemt wat mee , bij wie slaapt wie ? een hoop geregel maar om 4 uur ging dus de wekker , ik had al een paar dagen last van mijn evenwicht als ik op stond dus hadden we al afgesproken dat Remco zou beginnen aan de 12 uur durende tocht mocht ik hier weer last van hebben ,maar gelukkig had ik nergens last van dus caravans aankoppelen en gaan !
Nou dat was bij de 1e vluchtheuvel al panne ! we hoorde een raar geluid en ploep daar lag onze caravan van de bus af …pfff gelukkig niets geraakt en samen met Patrick en Remco nu wel goed aangekoppeld en op naar de Meern waar we met alle Floaters hadden afgesproken , we gingen ook met de grootste groep uit de geschiedenis van de Floaters naar een EK namelijk 12 deelnemers met daarbij een aantal supporters geweldig .
An was haar tas vergeten en dus moest Suzanne even terug naar haar huis en dus waren we al best laad op de Meern , na een bak koffie en het uitdelen van de portofoons gingen we dus echt op pad , het was lekker rustig op de weg dus we zaten snel in Duitsland maar gingen volgens Suzanne de verkeerde kant op dus hup even binnendoor en weer door !
Bij de 1e plaspauze was het al een en al lol , tranen over onze wangen en ik kan niet zo goed uitleggen waarom maat het had te maken met de nieuwe schoenen van Riet, op een gegeven moment hoorde we over de porto dat er een band van de caravan van Patrick en Suzanne lek was geraakt , op de parkeerplaats samen de reserveband erop gedaan maar deze bleek niet genoeg lucht te hebben , toen kwamen we een stel Oekraïense vrachtwagenchauffeurs tegen die alleen niet begrepen was er aan de hand was , toen Riet van haar hand een vuistje maakte en daarop begon te blazen ging er een lampje branden en toverde zij een slang tevoorschijn waarmee we de band konden vullen met voldoende lucht .
Dus weer op pad en inmiddels was het al middag en probeerde we rond 13.00 een mac te vinden , we konden via Facebook zien waar Ingrid met Lianne en Lisette hadden gegeten want zij reden een paar uur voor ons , en ja hoor ergens bij Dresden konden we tanken en bij tanken.
Eenmaal in Tsjechië was het nog maar een klein stukje , dachten we , maar de snelweg was afgesloten en moesten we een stukje binnen door  en hadden een Duitse auto tussen onze kolonie die ook de weg niet wist en dus gewoon met ons mee reed , maar de weg werd steeds smaller en smaller en stijler en stijler , Magriena belde ons nog op wanneer we aan zouden komen , en ik zij nog over 10 min maar dat was via de snel weg , op deze bergroute hebben we een aantal hachelijke momenten meegemaakt omdat de tegenliggers echt de berm in moesten omdat wij dit niet konden met onze caravans , eenmaal een uur later dan verwacht kwamen we aan op het terrein van het EK waar er enige onenigheid ontstond over stroom en plaats en wagens die snel  weg moesten , door het gebrekkige Engels wat wij hebben gedoopt in Tsjengels was het moeilijk communiceren .
Ingrid had een prima plan terwijl wij onze tenten en caravans installeerden ging zij lekker pizza’s  halen en konden we dus lekker samen eten .
De volgende dag konden we eindelijk contact maken met Manon, Deveroux, Arjan en Margriena en konden we ons opmaken voor de Quadrupped Vrouwen en wat een afstanden werden er daar al geworpen  zeg , voor onze dames Riet en Suzanne bleef meteen al de last-chance over en ook hier waren zij kansloos tegen het werpgeweld uit het oosten .
Ook moesten er een aantal van ons de 1e ronde freestyle doen maar al gauw bleek de warmte een rol te spelen bij de hondjes en bij mij ook bij mijn frisbees wat waren ze slap het leek wel of ik met vaatdoekjes gooide , geen spin en verkeerde plaatsing en Abby kon ze ook onmogelijk vangen , de rest deed het ook niet zo best en aan het einde van de dag bungelde we allemaal onderaan lijst en ik als laatste hahaha.
Lisette had niet door dat zij nu geen NDDF format speelden en had genoeg tijd over voor een 6e worp maar had wel haar record van 4 gevangen frisbees te pakken !
Jeroen de Bruin van de Jumbo had voor ons het vlees gesponsord die we in een koelbox geleverd door Ricus Foekema bevroren hadden meegenomen, dus konden we gezellig BBQen en napraten over de dag , in de avond was er nog een disco waar de jonge generatie nog gezellig zijn heen gegaan .
Op de 2e dag moesten de mannen met de Quadruped starten , ondanks de 55 meter die Remco en Waylon eruit persten wisten zij niet door te gaan naar de halve finale , Patrick en Gunner met 65 meter wel daarin tegen wel , maar kwam toen uit tegen de Europees recordhouder en zelfs met 69 meter moest hij het afleggen omdat er met 74 meter overheen werd gegaan , maar wel een Nederlands record die al op zijn naam stond met Buffy in 2009.
Op de T&F ging het voor sommige goed en voor sommige niet  maar het gemiddelde lag zo hoog dat je zelfs met 20 punten toch afhankelijk was van een goede freestyle en dat hadden de meeste niet alleen Suzanne met Angie mochten op de laatste dag hun 2e ronde laten zien en daar waren we ook trots op , omdat ze weinig hadden kunnen trainen en ook nog maar pas bezig zijn was dit een prima prestatie !
Op de laatste dag konden we dus ook volop genieten van de freestyle routines van de rest en moet zeggen dat we best weer geïnspireerd zijn door wat we gezien hebben  .
Na het EK kwam dan toch ook het nieuws dat Melissa Heeter na een lange strijd tegen die vreselijke ziekte was overleden , zij was een van de geweldige mensen die achter het USDDN format stond en daardoor een heleboel mensen in contact laten komen met deze geweldige tak van hondensport !