back

 

 

Floater Halfjaar verslag 2018


Strandwandeling : ondanks de bittere kou van de afgelopen tijd hebben Arco en zijn Zoon Davy er voor weten te zorgen dat alle lekkages verholpen waren in de kantine van DVS zodat de strandwandeling door kon gaan. Vanuit onze groep bedankt hiervoor !! Ook dit jaar weer met een grote groep op het strand en daarna genieten van de soep en broodjes bal .


GCDC Winter cup :  met een  kleine afvaardiging  afgereisd richting Riemst om te proeven aan een ander Format wat ook veel weg heeft van de NDDF , met een prima indruk en 3e plaats naar huis gegaan en weer een hoop nieuwegezichten gezien .

 

Happy dog cup Hogeheide: voor de 2e x de Happy dog cup georganiseerd Bij Wendy in Hogeheide , ook een onderdeel dat vanuit de GCDC laten meedraaien en was weer erg spannend en leuk , ook weer een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd en dat pikte de jury goed op , zelfs gebruik gemaakt van een toekomstig jury lid en dat deed zij prima !

 

NDDF Dogfrisbee Instructeurscursus:  twee kandidaten hebben de Module 1 gedaan maar kwamen net wat ervaring te kort om deze alvast in ontvangst te nemen , dus hebben wij deze twee kandidaten een stage plaats aangeboden om volgend jaar weer te kunnen deelnemen.
NDDF juryworkshop: ook bij de juryworkshop hadden we 4 deelnemers voor de Module 1 Hond/catchratio & T&T  deze 4 zijn nu in het bezit van deze module en enkele hebben deze al zelfs gebruikt .


Canicross : ook dit jaar weer in samenwerking met DVS de Canicross wedstrijd georganiseerd dit jaar wat beter weer maar de soep en appelbeignets gesponsord door Jumbo Buitenhof lieten zicht niet minder smaken , dit jaar een aparte vrouwen en mannen klasse  , en de sfeer was weer geweldig!

 

1e Flyball wedstrijd Delft : omdat er een aantal wedstrijdlopers van een andere vereniging waren over gekomen zijn we dit jaar zijn we van start gegaan met 3 teams. Met een beetje passen en meten met bepaalde hondenrassen hadden we genoeg hondjes hiervoor , waarvan een aantal hondjes en handlers voor de 1e keer gingen meedoen. We begonnen in de ochtend al met een geblesseerde hond , maar gelukkig hadden we een reserve hondje achter de hand die wel wedstrijd klaar was dus die kreeg de vuurdoop .
Het was het voor alle coaches een drukke dag om de teams richting de eindrondes te begeleiden.
De nieuwe hondjes & Handlers deden het echt prima en konden probleemloos richting de afvalrondes, waarbij we zelfs een aantal prijzen wisten te behalen.


Foto shoot Claudio: we worden met onze frisbeegroep elk jaar uitgenodigd om met onze hondjes een aantal onderdelen te tonen zodat de fotograven van de workshop foto’s kunnen nemen. Elk jaar krijgen we van de fotograven het compliment dat de hondjes zo goed onder appel staan zodat het voor hun ook een stukje makkelijker is. We hebben zelfs de uitnodiging gehad om in Engeland en België dit te willen doen , maar zoals je zien hebben we het erg druk en moeten alles ruim van te voren plannen anders is het niet te doen .


2e Flyball-wedstrijd Nijmegen: de 2e wedstrijd kregen we in de ochtend pas te horen dat een team niet kon komen, dus was het weer passen en meten om de teams weer compleet te maken. Ook vandaag weer een nieuw team wat voor de 1e keer mee ging en was het weer een de coaches en de teams om zo goed mogelijk door de ochtend rondes te loodsen . In de middag ging het voor het ene team wat beter dan voor de andere maar wisten wel weer wat trofeeën mee naar huis te nemen. Op de terugweg natuurlijk langs de Mac voor de nabespreking !

 

Demonstratie Oranjevereniging Nieuw-Lekkerland: we waren gevraagd om een demonstratie te verzorgen bij een sportvereniging in Nieuw -Lekkerland , het was al een gezellige boel toen we aankwamen en binnen een half uurtje waren we demo-ready .
Na een onze freestyledemo te hebben gedaan lieten Patrick en Gunnar ook nog een demo long distance zien. Daarna kregen de kinderen een workshop frisbee en die waren niet meer te stoppen! Hierna kregen we lunch en consumptiebonnen dus ook hier werden we prima verzorgd , na de 2e demo hebben we nog ff heerlijk genoten van het mooie weer en zijn we richting huis gegaan .

 

Happy dog-Survival Animal-Event: vorig jaar mochten we met ons demoteam op het Animalvent de Demonstratie Dogfrisbee verzorgen. Dit jaar een mochten we een heuse editie van de Happy Dogsurvival organiseren, met een heel team vrijwilligers donderdag al afgereisd richting het event om de 1e opzet van het parcours uit te zetten , daarna naar de camping,  om met de camping te vullen met ons team .
Na het eten gingen we met de mannen terug om alles af te ronden om vrijdag helemaal klaar te zijn voor de 1e wedstrijddag. We konden al vroeg richting onze posten en kregen ook nog hulp van een aantal vrijwilligers van KC Delft en dat was helemaal top! HappyDog had ervoor gezorgd dat alle vrijwilligers er pico bello uit zagen en goed herkenbaar waren .
Om 11.00 uur mochten de 1e deelnemers van start gaan en hadden door dat het allemaal goed verliep. Ook hier weer hondjes met gele lintjes en dat was voor ons weer een plus punt omdat wij dit altijd promoten. Een leuk aspect was dat 90 % van de deelnemers het voor de 1e x met hun hond gingen deelnemen en dat was natuurlijk een geweldige manier om deze sport te promoten .
De zaterdag en zondag waren net zo goed verlopen als de vrijdag zaterdagavond konden we genieten van de BBQ die natuurlijk weer werd gesponsord door Jumbo Buitenhof  ! HappyDog lieten de winnaars ook niet met lege handen naar huis gaan  en de winnaars mogen aan onze editie  van de Happy dog-survival ook nog eens gratis meedoen!
Namens alle vrijwilligers willen wij HappyDog en de organisatie van het Animal-Event bedanken voor de goed begeleiding en prima zorg gedurende het event!


3e Flyball wedstrijd Gorinchem : wederom met 3 teams richting Gorinchem het was een warme dag en dat konden we aan sommige hondjes merken. Waarbij we weer wat moesten omzetten in de opstelling, dit keer geen verrassingen dus konden de teams zich focussen om de beste tijden te lopen voor de indeling voor de middag. In de middag lag pech en geluk dicht bij elkaar en was het voor het ene team wat minder dan gehoopt en voor een ander team met wat geluk meer dan verwacht .

 

 Floaters go U.F.O
Dit wedstrijdseizoen zijn er een aantal floaters die ook wat U.F.O wedstrijden gelopen hebben.
Voor ons toch heel wat anders dan het NDDF format maar zeker leuk om aan deel te nemen . ook altijd leuk om weer eens wat oude bekenden te zien spelen en even lekker bij te kletsen.
Zo hebben Lianne van der Berg en Susan Kuipers meegedaan aan de major in Grevenbroich in Duitsland op 7 April. Lianne met Amy  behaalde een 28e plaats en Susan met Pim eindigde als  38e van de totaal 43 deelnemers in de open klasse.

21 April was er de Amazing frisbee cup in Riethoven, een Local U.F.O wedstrijd, niet heel veel deelnemers, maar zeker een goede en gezellige sfeer. Voor mijzelf en vele anderen weer een begin van de het echte zomerseizoen. Uitslagen, Susan met Pim een nette  12e  plaats, Jeffrey 16e  Sharona 18e, met Bling werd ik 20e  en met Waylon 24e . Erg gelachen die dag, ik heb Jeff een enorm leuke Japaneesdogcatch zien doen , zonder hond ook nog ! en Bling Bling  was ook lekker op dreef, hoe zet ik het vrouwtje voor gek  al met al wel een topdag die pas laat eindigde .

Op 9 en 10 Juni was er de NFM cup in vierhouten, een Major wedstrijd weer. De wedstrijd werd gehouden op camping Samosa in Vierhouten, een erg leuke camping dus gelijk reden voor een lang weekendje gezelligheid en frisbee.
Een grote wedstrijd met 70 deelnemers dus zonder verwachtingen maar met goede moed  begonnen  we eraan . Zaterdag alleen “toss and catch” rondes en de zondag 1 ronde freestyle. En alleen de beste 10 mogen dan nog een 2e ronde freestyle doen, zoals gebruikelijk op een major.
Voor mijn gevoel met Bling Bling  had ik toch wel een erg lekker rondje gelopen maar dat ik daarmee bij de beste 10 zat had ik niet gedacht , dus best stoer van ons, en dank je Bling Bling , deze keer deed je weer prima je best. Het finale rondje was wel iets minder helaas maar toch wel tevreden sloten we het af, door veel floaters werden we aangemoedigd ,langs de lijn, live op Facebook en via onze floater fun app. Super leuk !
Uitslagen : Petra met Bling Bling een  9e plaats , Suzanne van der Kraan met Ebay 19e , Petra met Waylon 32e, Patrick met Gunnar 35e, Sharona met Blitz 37e, Suzan met Pim 39e, Jeffrey met Chase 43e, Lianne B met Amy 44e ,Jeffrey met Chester 53e en Lianne B met Roos 70e .
Ook dit was weer een heerlijk weekend ,de floater bbq was mee,  lekker gewandeld ook al hadden een wat modderige route gekozen die ene keer, de honden zagen eruit !  en een leuke wedstrijd gelopen.
20 mei Dogfrisbeewedstrijd Kynocatchers:  Met Pinksteren organiseren de Kynocatchers ieder jaar een wedstrijd. Dit jaar zijn Petra, Patrick en Suzanne daar weer eens een keertje naartoe gegaan. En niet zonder resultaat. Suzanne en Patrick gingen met Ebay en Gunnar de strijd met elkaar in de Open Klasse. En na een ontspannen dag, met prachtig weer en veel leuke mensen stonden ze alle twee op het podium.
Suzanne met Ebay 1e plaats en Patrick met Gunnar 2e plaats.

 

Dog Pop 2018; ook dit jaar natuurlijk weer van de party bij Dog pop. Het Dogfrisbee is natuurlijk altijd de publiekstrekker.  Ons Demoteam draaide soepel en konden weer een hoog niveau laten zien, waarna elke demo iedereen onder begeleiding van één van onze instructeurs kon snuffelen aan de sport.
Ook dit jaar mochten we de Demo Flyball laten zien. Ondanks we wat weinig ruimte hebben konden we het publiek toch een goede indicatie geven hoe het spelletje verloopt, en kon iedereen weer met hun hondjes onder begeleiding van één van onze instructeurs snuffelen aan deze geweldige tak van hondensport! Op de 2e  dag was het qua publiek veel drukker , vooral de Dock dive was een groot succes!

Floatercup Hellevoetsluis ; in tegenstelling met andere jaren doen we de Dutch Open na de zomerstop omdat het dan over het algemeen wat beter weer is, dus was het nu tijd voor een weekend wedstrijd.
Vrijdag mochten we al opbouwen en dat was maar goed ook want niet alle vrijwilligers konden vroeg vrij krijgen om te helpen, maar in de avond was alles gereed en konden we ons volgen de voorspellingen opmaken op een wisselvallig weekend met regen en veel wind .
Maar in de ochtend was het stralend weer en was het zelfs erg warm. We konden in de ochtend het normale programma afwerken en in de middag een aantal games van de GCDC (FIF&FIFF) waarbij de spanning soms hoog opliep ! bij het avondeten konden we wederom aan de BBQ omdat Jumbo Buitenhof ons wederom een geweldig BBQ pakket had gesponsord!  
Op de 2e dag alle 2e rondes en de finales van de GCDC , ook waren we lekker op tijd klaar en konden we na de prijsuitreiking  traditioneel afsluiten met een Diner in het Karrewiel!

 

 

3e wedstrijd USDDN-DDCG Leer: omdat ik was gevraagd om te jureren in Duitsland kwam er een delegatie met mij mee naar deze wedstrijd. Het was schitterend weer en buiten een hoop nieuwe teams hebben ook weer een hoop oude bekenden gezien en dat is altijd leuk.
Ook op deze wedstrijd de onderdelen vanuit de GCDC FIF & FIFF en de gebruikelijke T&F & Freestyle , voor de freestyle weer een hoop gezien en een hoop feedback gehad van andere juryleden, en onze teams deden het ondanks de wind en de staat van het veld respectievelijk erg netjes .
Tijdens de T&F Only was het Remco & Snooky die de 1e plaats op eiste, ook bij de FIF wisten 2 Floaters de finale te behalen namelijk Remco & Snooky en Dion & Waylon. Ja we hebben er idd een nieuw FIF talend bij, het vele trainen met moeders en Patrick& Remco hebben dus nut gehad !
Op de 2e dag was het erg spannend bij de T&F omdat de concurrentie ook 5 worpen wisten te vangen maar aan het eind van de dag wisten Remco& Snooky hun voorsprong met een half puntje te behouden en werden dus 1e  op dit onderdeel.
Op de freestyle wisten Patrick & Petra de top10 te behalen , en op de FFF hadden we een floater-finale tussen Patrick en Jeffrey waarvan Patrick & Ebay 1e werd en Jeffrey & Blits 2e .
Bij de FIF was de concurrentie in de standaard klasse te groot voor Dion & Waylon maar van dit team gaan we zeker nog wat horen , In de Open klasse moest Tomas fisher afhaken omdat zijn hond een blessure had opgelopen , en daarom waren  er kansen voor Remco& Snooky om 1e te worden , en zij wisten met een worp van 67.96 1e te worden , Dion zijn verste worp was 58,12 en die van Patrick 62,47.

USDDN EK 2018 in Slowakije ; Op dit moment vertegenwoordigen een aantal van onze Floaters met hun aanhang ons land op het USDDN EK 2018 in Slowakije. Ook daar is het erg warm en kunnen we via de
live-stream of via onze fun-app hun prestaties bij houden .


Het was weer een druk half jaar en de andere helft hebben we ook nog een aantal geweldige evenementen gepland staan, waaronder Flyball wedstrijden, natuurlijk de Happy Dog Survival in samenwerking met Kc-Deft en Canicross-Rotterdam !
We zouden dit nooit kunnen doen als we niet zo’n geweldige groep vrijwilligers en Sponsoren hebben , daar zijn we dus elke keer weer ontzettend dankbaar voor. Maar er is nog een groep die we dankbaar zijn,  dat zijn de mensen die als ondersteuning er altijd bij zijn, en of dit nu altijd is of er soms bij (kunnen) zijn ook deze mensen maken het mogelijk dat we zo geweldige groep hebben .