back

 

 

Floater jaarverslag 2014

 Wederom mag ik als voorzitter het jaarverslag van the floaters samenstellen, en het was een jaar van moeilijke maar ook bijzondere  momenten. Zo hebben we dit jaar van een aantal hondjes afscheid mogen nemen omdat het tijd was om te stoppen met sporten en ook hebben we van een aantal honden afscheid moeten nemen omdat zij er helaas niet meer zijn.

Maar er zijn gelukkig weer een aantal puppy’s bijgekomen en er zijn er zelfs nog een paar onderweg en dat ie natuurlijk altijd weer fun!

 

Ook hebben we afscheid mogen en moeten nemen van een aantal mensen die dicht naast ons stonden, maar in deze moeilijke tijden heb ik vernomen dat we erg veel steun hebben aan elkaar en dat vind ik toch wel bijzonder. Daar in tegen zijn er wederom een aantal kleine floatertjes bij gekomen en de ouders natuurlijk van harte gefeliciteerd!


Ondanks dat dit een zwaar jaar was hebben we natuurlijk ook weer een aantal sportieve doelstellingen bereikt  en of dat nu het behalen van een prijs was of het bereiken van een stukje vooruitgang in een training dat maakt niet uit het zijn de herinneringen die we maken is waar we het eigenlijk voor doen omdat dat de dingen zijn die altijd overblijven.

 

Zoals bij elke club wisselt het ledenbestand sommige vanwege het beëindigen van de sport en sommige omdat de stichting voor hun niet meer de plaats is en dat is natuurlijk iets wat moet kunnen. Want als je jezelf niet meer op je plaats voelt is het ook beter voor de stichting dat je weer je eigen weg zoekt. Toch willen we iedereen bedanken voor hun inzet voor de stichting en wensen iedereen sterkte en we komen elkaar vast weer tegen.


Zo was het ook een moeilijk jaar voor onze flyball teams, verleden jaar hebben we besloten om onze wedstrijdteams niet meer bij de FHN onder te brengen maar hebben de overstap naar de Flyballcompetitie gemaakt. Dit was achteraf de juiste keuze omdat de flyball bij de FHN kort daarna is gestopt en dat betreuren we omdat we wederom mooie herinneringen bij deze instantie hebben liggen .
Het was dus een jaar van wennen aan nieuwe regels en teams maar ook van een jaar van afscheid moete nemen van een hoop hondjes maar hebben gelukkig 5 nieuwe hondjes weten in te passen zodat we volgend jaar wederom weer met twee teams kunnen starten!
De Frisbee groep hebben dit jaar ook een bewogen jaar achter de rug buiten het steunen en organiseren van een aantal wedstrijden waaronder een pairswedstrijd zijn we ook dit jaar gestart met het geven van een dogfrisbeeinstructeurs cursus. Hoewel dit vanuit de werkgroep van de NDDF is bedacht hebben wij als floaters hier een 1e basis neergezet.


Ook hebben maar liefst 4 floaters hun Module 2 behaald en zijn inmiddels al begonnen met het stage lopen wat ook positief door de cursisten wordt ontvangen ,ook hebben Petra en ik dit met heel veel plezier gedaan en hebben hier ook weer erg veel motivatie op gedaan voor  een volgende cursus. Maar ook hebben we dit jaar serieus aan een nieuwe sport gesnuffeld  namelijk de canicross, wat verleden jaar was begonnen om te kijken of dit iets voor onze groep was hebben we dit jaar serieus met de groep getraind en hebben we zelfs met het team meegedaan aan de dogsurvival in Barendrecht. Dit was zo leuk dat het idee geboren werd om dit ook zelf te gaan organiseren, we kunnen wel verklappen dat de vergunningen verstuurd zijn en als deze wordt goedgekeurd dat gaan we volgend jaar deze doelstelling proberen te bewerkstelligen.


Voor 2015 staat de Floateragenda al weer aardig vol hierbij wil ik jullie dan ook uitnodigen om in 2015 onze nieuwe site te bezoeken waar Barry al langer mee bezig is en waar alle informatie te vinden zal zijn.


Namens het bestuur  wensen we iedereen een voorspoedig 2015 en dat we met elkaar maar veel avonturen en herinneringen mogen maken met elkaar
De Voorzitter!